fbpx

Безплатна Консултация
за Университет в Швеция

констултация за университет в Швеция

Удобство за вас  

Можете да запазите безплатна консултация за университет в Швеция както в офиса ни в София, така и онлайн чрез видео връзка в Skype, Viber, Facebook или Zoom. По време на консултацията за университет в Швеция ще ви обясним какво можете да очаквате от образованието в различните университети, както и от възможностите, които ще имате, ако решите да учите и живеете в Швеция.

Ще ви зададем въпроси, които може би не сте се питали до този момент, за да сме (сте) сигурни, че избирате правилния път и университет! Нашата работа още от консултацията за университет в чужбина до самия прием и след това, е да ви покажем, че БЪДЕЩЕТО ви значи абсолютно всичко за нас и сме готови да ви помогнем и осветим пътя ви към успеха. Ние знаем прекрасно как изглежда животът на студента в Швеция и всяка една стъпка, която ви предстои да направите.

Можем бързо да установим до каква степен уменията ви по английски език биха отговорили на тези, които шведските университети очакват да притежавате. Разбира се, ако все още не сте достигнали необходимото ниво и нямате правилната рецепта, ще ви посъветваме за възможните стъпки, които да предприемете и да осъществите плановете си за живот и образование в Швеция.

образователна система в Швеция

Швеция е една от страните в Европа, където не само образованието е напълно безплатно за граждани на ЕС, но и предлаганите специалности на английски език – както бакалавърски, така и магистърски, са изключително много! Това, разбира се, може да представлява и проблем, ако не сме напълно убедени с какво точно искаме да се занимаваме! За съжаление, ако и вие продължавате да си задавате въпроса „Какво да уча/работя?“ и не успявате да намерите задоволяващ отговор, не се притеснявайте! Ще ви помогнем в разрешаването и на този основен проблем. От началото на 2022г. успешно консултираме кандидат-студенти с такива затруднения по иновативен начин. Важно е да не слагаме всички под общ знаменател и да разчитаме на стандартизирани тестове, които за съжаление не помагат така както ни се иска. За да открием призванието си е необходимо малко повече от 60 минути в попълване на тест за 50-80лв.

За нас е важно не просто да предложим един или няколко университета в Швеция и вероятни специалности, а да отговорим максимално добре на желанията на кандидат-студента за личностно и професионално развитие. Това, разбира се, няма как да стане и без активното участие на самия кандидат-студент. Напълно възможно е след тази консултация да дадем домашна работа на кандидат-студента, за да успеем да насочим към най-подходящите места (било то в Швеция или в друга страна). Важно е да имате нагласата да търсите отговори на въпросите, които си задавате и да не се отказвате при първите препядствия. Ние ще се опитаме да направим пътя ви максимално лек, но не мислете, че няма да се сблъскате с различни затруднения. Животът извън България е изпълнен с много предизвикателства. Какво по-хубаво от това да започнем да се справяме с тях още докато сме на наша земя! Така ще сме готови за много от нещата, които ни чакат още от летището в Стокхолм, Малмьо или Гьотеборг.

безплатна консултация за университет в Швеция

Финансовата страна

Финансовата страна е една от основните за всеки кандидат-студент. Обръщаме внимание на разходите, които ще имате като студенти в страната, какви са възможностите за студентска работа и какви стипендии са възможни за нас. Разбира се, при консултацията взимаме предвид и различните градове, които обсъждаме, тъй като разликата може да е значителна. Нещата, с които можем да си помогнем още докато сме в България не са едно и две. Стига да разполагаме с нужното време преди самото кандидатстване и заминаване, подготовката, която правим с кандидат-студентите може да се окаже изцяло трансформираща не само първите месеци на вече приетия студент в Швеция, а изцяло престоя му/ѝ в страната.

Друг изключително важен елемент, на който обръщаме сериозно внимание е квартирата и шансовете за осигуряване на такава в кратки или по-дълги срокове! Приетите студенти не само в Швеция, а изобщо в чужбина имат не малко затруднения при намирането на квартира, особено когато университетът не разполага с достатъчно стаи, за да настани всички новопристигащи студенти. Да, за съжаление, не малка част от чуждестранните студенти или не заминават или бързо прекратяват образованието си именно заради лошото планиране и организация!

Кандидат-студенти и родители

Държим на всяка консултация за университет в Швеция с кандидат-студента да присъства и родител(и), тъй като образованието в чужбина (било то Швеция или някъде другаде) е сериозна крачка, обвързана с изключително много съпровождащи дейности, които са не по-маловажни от кандидатстването и приема в конкретен университет. Очакваме да сте подготвили голям брой въпроси, в писмена форма, които да ни зададете по време на консултацията за университета в Швеция, тъй като от опит знаем, че лесно се забравят в хода на разговора! 

Образованието извън България е голяма крачка, която дава началото на сериозна промяна в семейството. Да, акцентът е върху кандидат-студента и почти винаги родителите остават на заден план. Важно е да сте наясно с промените, които очакват всички членове на фамилията – от най-малките, до най-големите – затова поставяме акцент и над тези „второстепенни“ въпроси. 

Ще ви обясним на какво акцентираме, защо и как услугите, които предлагаме се различават от останалите компании и как кандидат-студентите, с които работим постигат желаните резултати в университетите, които избират. Ние държим на своите високи стандарти, които ни позволяват да спазим обещанията, които сме поели към всеки един от шведските университети, с които работим съвместно!  

Най-ценният подарък, който можете да дадете на някого, е вашето време и внимание. Приемете тази консултация като нашия безвъзмезден подарък към вас!  

консултация за университет в Швеция

Блог

Няма намерени резултати

Страницата, която търсите, не може да бъде намерена. Опитайте прецизиране на търсенето или използвайте навигацията по-горе, за да намерите публикацията.