fbpx

Курсове по Шведски Език

курсове по шведски език

Не се заблуждавайте, шведският език ЩЕ ви трябва, ако живеете в Швеция.

След прекараните 12+ години в Скандинавия, твърдо можем да кажем, че ученето на шведски език е основна и много важна задача за всеки един новодошъл в Швеция. Ако говорите дори малко шведски, пред вас ще се отворят врати, които в противен случай никога не биха се открехнали. Запитайте се какво би било отношението ви към някой чужденец в България, когато започне да ви обяснява нещо на развален български. Важен е опитът и желанието! Със сигурност ще проявите огромно желание да му помогнете с каквото можете.

Много от българите (включително и ние самите) си казват: “Ама за какво ми е този шведски? Та аз говоря перфектен английски”. Но се намирате в Швеция, където местното население говори шведски и очаква от вас също да говорите на шведски език с тях! Ако искате да се чувствате по-добре емоционално и шведите да ви приемат с отворени обятия, независимо за какъв период от време ще останете в страната им, не допускайте нашата грешка, а учете шведския език. Владеенето на поне малко шведски ще отвори широко вратите ви към така желаната и търсена от всички студентска работа в страната! Това е най-силното оръжие, с което можете да се сдобиете и наистина си заслужава да инвестирате в езика.

Наясно сме, че малцина ще вземат думите ни насериозно. Ние самите не бихме направили тази крачка, ако сега бяхме 11 или 12 клас. Затова си позволихме да заснемем кратко видео с Бианка – The Wonder Girl! Забравете за нас – чуйте какво ще ви каже тя:

Вече знаете, че владеенето на шведски език е ключово умение, гарантиращо професионалната ви реализация не само в Швеция, а и навсякъде по света, където шведските фирми имат присъствие. Сега вече се питате: Откъде да започна? Къде мога да запиша курсове по шведски език още в България? Колко струват? Къде мога да открия курсове по шведски език в Швеция, на какъв език се преподава, ще мога ли да разбера всичко?

Нашият съвет е да започнете курсове по шведски език още мнооооого преди да сте опаковали багажа си за Швеция! Шведският ще ви трябва още със стъпването на летището в Швеция! Ако нямате познания по езика табелите на пътя, надписите в магазините и най-вече документите, които ще подпишете, ще бъдат неразчетими за вас…

За всеки един телефонен разговор, които ще трябва да проведете, ще ви е необходим шведски език – дори само, за да „преборите“ автоматичното меню, което ще ви се включи. Бъдете сигурни, че където и да звъннете, ще бъдете посрещнати с такова. За да си запазите час при лекаря, когато не се чувствате добре или за да получите колета си от България… Всичко това, на пръв поглед елементарно, става напълно неразрешимо, защото няма да разберете, че просто трябва да натиснете 1 или 9, да въведете шведското си ЕГН, или просто да изчакате няколко минути, спокойно на слушалката. За съжаление, шведите много често ще ви затворят телефона, ако директно го „атакувате“ с английския си! Те просто не очакват да чуят английски! Когато сте почакали 15-20 минути, само за да ви затворят след вашето Hello…, усещането е наистина уникално. Затова, ВИНАГИ започвайте разговорите си на шведски език! Това са само някои от причините, които ще усложнят живота ви, ако не разбирате  езика поне мъничко…

Започнете подготовката си по езика още в България, за да не изпадате в стресови ситуации, когато пристигнете на новото място! Най-подходящото време е лятото между 11 и 12 клас, когато ще имате достатъчно време, което изцяло да отделите на езика! Държим да отбележим, че ученето на шведски в самото начало в Швеция е трудна задача, тъй като балансът между лекции, търсене на работа (или ходене на работа), проекти, социален живот и часове сън не се намира лесно.

За тези от вас, които искат да бъдат с крачка пред всички останали студенти, ние организираме курсове по шведски в София в малки групи или индивидуално. Работим заедно с дългогодишни преподаватели по Скандинавистика в Софийския Университет. Курсовете са конкретно насочени към максимално бързото ви намиране на студентска работа в Швеция. Ще получите основа и стабилни знания, които ще ви дадат летящ старт в страната. За кандидат-студентите, които не живеят в София, курсове се организират и онлайн. Свържете се с нас за повече подробности.

Шведски език в Швеция

Когато пристигнете в Швеция, ще имате възможност да се запишете в езиково училище – или на шведски език, svens skola, където се предлагат курсове по шведски език за студенти и чужденци. Това е мястото, с което трябва да се свържете в случай, че сте решили да започнете своето обучение по шведски език.

За съжаление, процесът е дълъг, трябва да имате шведски документи, да изчакате да се сформира група, да ви извикат на интервю… Нямайте надежди, че ще започнете уроци по шведски език преди месец декември. Като завършили студенти, които отказваха да учат (само че) датски в продължение на цели 4 години, можем само да ви посъветваме да не повтаряте грешката ни – “Не питай старило, а питай патило!” Ако сега ни предстои образование в Швеция или в която и да е друга страна по света, със сигурност уроците по езика в България са задължителна стъпка преди пътуването ни!

курсове по шведски език

Какво ще спечелите, ако учите шведски език?

  1. Хората, които говорят шведски език, са САМО около 10 милиона! Ако владеете шведски на едно добро ниво, това ви прави ценен кадър за всяка една компания, която би желала да осъществява бизнес контакти с шведски компании!
  2. Владеенето на шведски автоматично прави борбата ви с културния шок, през който задължително ще преминете, в пъти по-лека!
  3. Владеенето на шведски език ще улесни многократно всекидневния ви живот – в магазини, ресторанти и на други обществени места.
  4. Шведският ще ви улесни при разрешаването на евентуално възникналите бюрократични проблеми, които ви предстоят по време на престоя ви в Швеция – превеждане и попълване и разбиране на документи в общината, договори за квартири, мобилни оператори и други подобни.
  5. Благодарение на шведския по-бързо ще разберете и приемете шведските обичаи, което от своя страна ще ви помогне за по-лесното ви интегриране в шведското общество.
  6. Шведският ще ви позволи да комуникирате с много повече шведи, които освен, че са много любезни и забавни, са също в състояние да ви окажат помощ от всякакво естество.
  7. Шведският ще ви даде възможност много по-лесно да си намерите работа – и в Швеция и в друга страна. Всеки език е богатство.
  8. Знаейки шведски, автоматично ще разбирате от части датски, норвежки, исландски и гренландски.
  9. Изучаването на нов език автоматично ви прави по-интелигенти.
  10. Използването на шведски език от ваша страна, също доказва на евентуалните ви бъдещи шведски работодатели, че сте достатъчно мотивирани да работите и да се интегрирате в шведското общество.

Блог

Няма намерени резултати

Страницата, която търсите, не може да бъде намерена. Опитайте прецизиране на търсенето или използвайте навигацията по-горе, за да намерите публикацията.