fbpx

Пътуване и самолетни билети до Швеция, багаж, документи и всичко необходимо

Кои авиокомпании летят от България до Швеция?
Кога е най-добре да закупите вашите самолетни билети до Швеция?
Как да организирате транспорта си вътре в страната?
Можете ли да ползвате намаления?
Какви цени на транспорта трябва да очаквате?

самолетни билети до Швеция

Приеха ме! Ами сега накъде?

След еуфорията, която ни обзема благодарение на приема в шведски университет, следват и някои по-трудни за отговаряне въпроси: Къде ще живея и как да стигна до Швеция?

До Швеция можете да стигнете както с кола, така и със самолет. Пътуването със самолет е именно това, което ние бихме предприели. Особено, ако отивате по-на север.  Разбира се, няма да сте първите, ако предпочетете семейно пътешествие и яхнете автомобила – това е чудесна възможност да разгледате не малко европейски градове по пътя си към Стокхолм например.

Самолетни билети

Сигурно знаете, че колкото по-близка е датата на заминаването ви, толкова по-скъпи ще бъдат и самолетните ви билети. Най-добре е търсенето на билети да започне няколко месеца предварително. От значение е също така и по кое време на седмицата резервирате билетите си, например през уикенда е най-малко изгодно. Цените на самолетните билети до Швеция също така варират, в зависимост от това откъде-докъде пътувате. Често има полети от София до Стокхолм или Гьотеборг, както и от Варна до Стокхолм. С наша помощ не само ще закупите най-евтините и удобни билети до крайната си дестинация в Швеция, но ще направим всичко възможно цялото ви пътуване да бъде съобразено с получаването на ключовете ви от студентската ви квартира.

Намаления/ Промоции на билети

Препоръчително е да проверявате нискотарифните авиокомпании, които предлагат самолетни билети на по-ниски цени. Важно е да знаете къде да търсите информация за промоции и разпродажби на самолетни билети. Може да следите техните оферти и уебсайтове, а също и да се абонирате за информационните им бюлетини, за да получавате информация за намаленията им навреме. Ако пътувате редовно с дадена авиокомпания, можете да станете клубен член и да получавате още повече отстъпки.

самолетни билети до Швеция

Транспортна система

След кацането ви на летище Стокхолм или Малмьо, например, ви предстои да се придвижите с междуградски и градски транспорт, за да стигнете финалната си дестинация. Това обикновено предполага закупуването на билет (купон) за влак и/или автобус, като това е възможно или от туристически информационни центрове, или чрез мобилни приложения, предназначени за тази цел.  Ще ви помогнем да организирате това пътуване, за да сте сигурни, че нищо няма да се обърка.

Багаж

Поради международните правила за сигурност има вещи, които нямате право да носите със себе си в ръчния багаж (на борда), но имате право да бъдат превозeни само в регистрирания багаж. Правилата за различните предмети, които нямате право да превозвате с вас могат да варират в зависимост от авиокомпанията. Ако багажът ви не съответства на правилата за транспортиране, на летището е възможно да се наложи отстраняване на част от него или целия багаж.

Тегло и размери на багажа

Както вече може би знаете условията за размера и теглото на багажа са различни за всяка авиокомпания. Освен за ръчния и регистрирания багаж, правилата се различават и за специалния багаж и свръхбагажа. Разбира се таксите също са различни при всяка авиокомпания. Важно е да бъдете информирани за правилата за вашия багаж преди да отидете на летището, защото таксите за свръхбагаж могат да бъдат доста високи.
Няколко месеца преди вашето заминаване ще ви информираме кога да започнете да търсите билети, от кои авиокомпании можете да закупите евтини билети и друга важна информация относно вашето заминаване.

Самолетни билети до Швеция

Кои неща НЯМАТЕ право да транспортирате?

В ръчния си багаж например не можете да превозвате ножове, ножици, самобръсначки и други остри предмети, за козметиката, лекарствата и козметичните продукти има ограничение в количеството. Течни храни, бурканчета и напитки над 100 мл също не са позволени, както и още други неща, които могат да бъдат проблем за сигурността.

Могат ли да бъдат превозвани домашни любимци на борда?

Ако домашният ви любимец ще пътува с вас трябва да направите заявка за транспортиране още при резервацията на билетите. Животното трябва да бъде превозвано в специална клетка като пътнически багаж кабината на самолета или в багажното помещение. Таксата за домашен любимец зависи от неговото тегло, премерено заедно с клетката. Не забравяйте да вземете необходимите документи на животинчето – паспорт, книжка с поставените ваксини и удостоверения от ветеринарен лекар. НЕ се закупва отделен билет за вашия любимец!

самолетни билети до Швеция

Намаления на билети в Швеция

За да спестите от разходите си за билети за влак или автобус, които понякога надхвърлят 100 лв., ви препоръчваме да закупите билетите си предварително от съответните сайтове. Недостатъкът тук е, че няма как да анулирате закупените билети в случай, че сте изпуснали транспортната си връзка или впоследствие сте решили да промените плановете си за деня. Затова, за да сте сигурни, че ще се справите, си отделете поне 2 часа, за излизане от летището, на което ще пристигнете в Швеция.

Като студенти в Швеция, ще можете да използвате студентските намаления за транспорт, но за целта ще са ви необходими новите ви шведски документи, които ще получите след като започнете лекции в университета.

Не се притеснявайте! Ние ще ви помогнем да организирате цялото си пътуване от България до вратата на квартирата ви в Швеция на най-добрата цена!

Самолетни билети до Швеция

Първо пътуване със самолет

За ваше спокойствие е препоръчително да сте най-малко 1 час по-рано на летището преди часа на вашия полет. Дори една непредвидена ситуация е възможно да доведе до забавяне на чекирането на багажа, проверките, през които е необходимо да преминете, както и откриването на гейта, от който ще излети вашият самолет.

Проверки за сигурност

Вашият куфар трябва да бъде регистриран, а ръчният ви багаж трябва да премине през специален скенер за проверка за забранени предмети. Вие също ще трябва да преминете през такава проверка, ако всичко е наред се насочвате към следващия етап на полета, който е паспортен контрол. При качване в самолета е препоръчително да сте бързи при намирането на местата си и настаняването, за да не се създава излишен хаос на борда.

Това разбира се е само една част от цялото пътуване. Дори и да не летите за първи път със самолет, все пак ние ще ви дадем нужната информация, още много съвети за цялото пътуване, както и ще ви помогнем при избора на билети от най-добрите и нискотарифни авиокомпании!

Блог

Няма намерени резултати

Страницата, която търсите, не може да бъде намерена. Опитайте прецизиране на търсенето или използвайте навигацията по-горе, за да намерите публикацията.