fbpx

Стипендия в Швеция

стипендия в Швеция

Невероятна възможност за всеки студент

Швеция е държава, която предлага възможност за безплатно обучение на студенти от държави-членки на Европейския съюз. Често високият стандарт на живот в държавата е предпоставка за притеснения от страна на студенти и техните родители.  Получаването на стипендия е добра възможност за всеки един студент, желаещ да продължи образованието си именно в Швеция. Чрез нея лесно бихте се издържали сами, без да е необходимо изцяло да разчитате на финансовата подкрепа от родителите си. Не само ще можете по-лесно да се фокусирате върху образованието си в Швеция, но и ще бъдете доста по-спокойни от гледна точка на разходите, тъй като те няма да са никак малко, още повече в държава с такъв висок стандарт като шведския.

Какви стипендии има и мога ли да кандидатствам за тях?

В Швеция начините за субсидиране на студенти, било то местни или чуждестранни са много и най-различни. Някои се предоставят от шведските университети. Те дават възможност за различен вид стипендии на чуждестранни студенти, обучаващи се в скандинавската държава, като финансирането се осъществява по даден критерий. Институцията, която отговаря за цялостното финансиране е така нареченият Шведски институт, който ежегодно подпомага финансово студенти от различни краища на света. Стипендии най-често могат да получат студенти, кандидатстващи за магистърски програми, които започват през есента. Разбира се, има налично и финансиране за бакалавърски програми, стартиращи през пролетта. За всяка налична стипендиантска програма има краен срок за подаване на дадения набор от документи, както и критерии, чрез които да разберете дали сте подходящ за дадената програма.  Обикновено е необходимо да сте работили нещо преди това, както и да имате лидерски способности, например. От значение е също така да се отбележи, че само студенти от определени държави имат възможност да подадат документи за отделните програми и само една малка част от подалите документи ще получат финансиране. Ако силно желаете да се пробвате, но не отговаряте на изискванията или бъдете отхвърлени – не се притеснявайте. Ние имаме решение за вас, с помощта на което ще улесните пребиваването си в Швеция без каквито и да е съмнения.

консултация за университет в Швеция

Чуждестранните студенти, обучаващи се в шведски университети, както и такива с постоянно гражданство, имат възможност да кандидатстват за така нареченото финансово подпомагане, което се предлага от Централния комитет за стипендии – правителствена агенция, предоставяща стипендии и студентски заеми на студенти. Разбира се, необходимо e да сте прекарали известно време в скандинавската държава преди да кандидатствате за подобен тип подпомагане. Има два вида финансиране, а именно субсидия и заем. Като основната разлика между двете е, че субсидията не предполага връщане на сумата, докато заемът ни задължава да възстановим използваната помощ. За да кандидатствате за стипендия е необходимо да работите поне 10 часа седмично. Това каква ще е стойността на финансирането зависи от няколко фактора – дали учите редовно или задочно, от колко седмици се състои цялостното обучение, както и от крайната стойност на останалите ви доходи. Важно е да се отбележи, че получаването на такъв вид стипендия е възможно за ограничен период от време, който зависи отново от вида на обучението, тоест при учащи в университет, колеж или друг вид висше учебно заведение.

стипендия в Швеция

Спокойствие и едно по-добро бъдеще в Швеция

Може едновременно да живеете и да се обучавате в Швеция без каквито и да е притеснения, благодарение на възможността, която шведското правителство предоставя на студенти от цял свят. Важно е да отбележим, че това не са единствените предимства на тези стипендии. Благодарение на тях, не само ще чувствате по-голяма сигурност от гледна точка на разходи, но и ще можете да се фокусирате върху цялостното си образование без да е необходимо да се чудите как да съчетаете обучението с огромен брой часове работа, за да се издържате. Това е плюс не само за вас, но и за вашите родителите, които ще са спокойни през цялото време. Именно с помощта на стипендията, ще можете да отделите повече време в опознаване на страната, а повярвайте ни – има какво да се види от Швеция, както и от шведската култура. За съжаление, не са малко случаите, в които чуждестранните студенти трябва да ВЪРНАТ огромна сума пари, защото са допуснали грешки след получаването на първата си субсидия. Работата с нас обаче ще ви даде спокойствие и сигурност, че предприемате правилните стъпки докато учите и живеете в Швеция, без риск от каквито и да е грешки! Свържете се с нас, за да получите повече информация и да дадете начало на едно ново приключение!

стипендия в Швеция

Блог

Няма намерени резултати

Страницата, която търсите, не може да бъде намерена. Опитайте прецизиране на търсенето или използвайте навигацията по-горе, за да намерите публикацията.