fbpx

Студентски стаж в чужбина, Швеция, Дания, България – с нас е лесно!

студентски стаж в Швеция

Студентски стаж в чужбина  

Предимството на шведското образование е практическата насоченост, чиято цел е да ви подготви максимално за истинската работна среда. Да ви постави в реални ситуации от професионалния процес, за да започнете да се развивате като професионалисти още по време на обучението си. Затова и огромна част част от програмите в Швеция включват задължителен  стаж в някоя от шведските или чужди компании. Това е ценен опит за студентите, тест за техните способности и знания, както и възможност за постоянен договор за работа след приключване на стажа. Затова ние, от Danbul Study, ви съветваме да потърсите стажантско място още преди старта на вашето  висше образование, ние ще ви дадем насоки! 

Кога ще се случи вашият студентски стаж?

Стажът се провежда по различно време за всяка учебна програма. Обикновено това е по време на третата година от образованието ви в чужбина. Времетраенето на бакалавърските програмите е 3 години, през които студентите прекарват един семестър в задължителен стаж, можете да попаднете в една от най-успешните фирми в Швеция или в друга държава в чужбина – това може да бъде и България. След приключване на бакалавърската си програма, можете да продължите с избрана от вас магистратура (1 или 2 години), където също ще ви предстои задължителен стаж в края ѝ.

студентски стаж в Швеция

Как да си намерим студентски стаж в чужбина?

Намирането на желания студентски стаж е голям проблем за студентите както в чужбина, така и в Швеция. Може би вече сте се убедили в това, ако сте започнали търсенето! Обикновено процесът протича доста хаотично поради липса на структурирана информация и насоки, които да ви доближат до студентската позиция в компаниите, които сте определили! За съжаление, университетът ви обикновено ще ви остави напълно самостоятелно да се погрижите за стажа си и помощта от тяхна страна ще е почти нулева. За съжаление, можете да очаквате голям брой отрицателни отговори или дори никакви отговори на имейлите, които ще адресирате до стотици компании…

Тъй като ние сме били в тази ситуация и то не веднъж, разбираме отлично проблема ви. Ние можем да ви помогнем да привлечете вниманието на водещи компании, като се представите в най-добрата светлина. Най-важното, на което трябва да обърнете внимание е постоянната работа над проекти, които допълват всичко, което учите в университета. Знанията и уменията, които ще придобиете по време на лекциите отговарят едва на 40-50% от тези, които трябва да притежавате, за да сте конкурентноспособни на пазара на труда!

студентски стаж в Швеция

Нашият опит за осигуряване на студентски стажове в чужбина е солиден, тъй като ние самите сме минали през процеса няколко пъти, но също така сме консултирали доста от заминалите благодарение на нас студенти в Швеция за техните стажове!

  1. Как да определите компаниите, в които да кандидатствате?
  2. Кога трябва да започнете процеса?
  3. Как да напишете атрактивно мотивационно писмо?
  4. Как да изградите нужното портфолио?
  5. Каква стратегия да използвате, за да получите покана за интервю?
  6. Как да бетонирате мястото си по време на самото интервю?!

Допълнително, ако търсите стаж в сферата на маркетинга, програмирането или дизайна, ние постоянно имаме проекти, в които ще имате възможността да се включите с иновативни идеи и да приложите наученото от вас на практика. Това ще ви даде шанс да натрупате проекти за портфолиото си! Понякога може да ви предложим и стажантска позиция, стига в дадения момент да имаме нужда от уменията, които можете да предложите.

Обикновено, ние сме гъвкави, което би ви позволило да карате стажа си както в България, така и в Швеция, ако предпочитате да запазите почасовата си студентска работа. Свържете се с нас, за да разберете повече за стъпките, които трябва да направите, за да намерите своя студентски стаж в Швеция, България или другаде в чужбина.

Блог

Няма намерени резултати

Страницата, която търсите, не може да бъде намерена. Опитайте прецизиране на търсенето или използвайте навигацията по-горе, за да намерите публикацията.